KÖZLEMÉNYEK

A SZÖVET FOTÓPÁLYÁZATA

Az irodalom hálózatos szövevény. Nem önmagában áll. A diskurzus szerteágazó.  A Szövet ennek a sokféleségnek szeretne érvényesülési teret nyújtani: törekvések, beszédmódok, nyelvek, kultúrák és művészetek sokféleségének. Művészetek, diszciplínák és műfajok együttes hatásának. Csak a színvonal a fontos

– fogalmaztuk meg hitvallásunk.

E komolyan vett sokféleség, multikulturális diskurzus jegyében a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin a Zámbó-fotók fotós webfelülettel együttműködve

ÉRTHETETLEN

címmel fotópályázatot hirdet,

amelyre 18–25 éves fiatalok küldhetik be legfeljebb két, eredeti pályamunkájukat.

A pályázatra szánt fényképek művészi jellegűek legyenek, témájuk, megragadott képi világuk kapcsolódjék a kiemelt motívum jelentésköréhez: felfoghatatlan, különleges, magyarázat nélküli.

A pályázatra csak „arccal és névvel” lehet jelentkezni, ezért lebonyolítói arra kérik a résztvevőket, hogy nevüket, elérhetőségi címüket és portréképüket is mellékeljék a pályázati anyaghoz. A pályamunkákat a következő címre kell beküldeni:

fotopalyazat@zambophotos.com

Beküldési határidő: 2021. szeptember 4.

Az eredmény közzététele: 2021. szeptember 30.

A pályázat védnöke: ZÁMBÓ Illés informatikai rendszerüzemeltető, a Szövet társalapítója, a Zámbó-fotók honlap tulajdonosa.

A bírálóbizottság tagjai:

HÍRES B Ede nyugalmazott újságíró, fotográfus (elnök), PEC Gábor programozó és Petar ZAMBO fotográfus.

A pályázat fődíja, amelyet a bírálóbizottság ítél oda:

100 eurónak megfelelő dinárösszeg.

A díjat Zámbó Illés ajánlotta fel a szerbiai polgárok számára juttatott állami támogatások összegéből. Ezzel a gesztussal 2009-ben elhunyt id. Zámbó Illés emléke előtt szeretnénk tisztelegni.

A kuratórium emellett egy közönségdíjat is kioszt a pályamunkákra érkező közönségszavazatok alapján. Összege:

60 eurónak megfelelő dinárérték.

A díj összegét Bence Erika, a Szövet alapító-főszerkesztője biztosította saját jövedelméből.

A közlésre alkalmas pályamunkákat a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin Galéria rovatában, valamint a Zámbó-fotók weboldalon folyamatosan tesszük közzé.

Elérhetőségek:

www.szovetirodalom.com

www.zambophotos.com

A közönségdíjra szavazók a Szövet Facebook-oldalán kattinthatnak az általuk kiválasztott fotókra.

Körükben két könyvcsomagot sorsolunk ki. Ennek díjalapját MÁRKUS László, a Kalamáris Kiadó tulajdonosa és főszerkesztője ajánlotta fel.

A kuratórium döntése értelmében: mobiltelefonnal készült felvételek igen, de photoshoppolt képek nem kerülnek elfogadásra. A beküldhető képek nagysága: 5 MB.

A pályázati kuratórium tagjai: BENCE Erika, HÍRES B Ede, MÁRKUS László, PEC Gábor, ZÁMBÓ Illés és Petar ZAMBO.

A kuratórium a díjalapba történő további felajánlásokat is elfogad: ezekkel összhangban módosíthatja a díjak számát és összegét!

SZÖVET irodalmi, művészeti és közéleti magazin

10 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .