GALÉRIA

Bemutatjuk a Szövet és a Zámbó-fotók fotópályázatának aktorait: Zámbó Illés

Zámbó Illés (2001, Zombor): A fotópályázat ötletgazdája és fővédnöke.

Az általános iskolát Kupuszinán végezte el. Szakgimnáziumi érettségit 2020-ban, Baján tett, míg 2021-ben ugyanitt informatikai rendszerüzemeltető szakképesítést szerzett. A Zámbó-fotók fotósoldal tulajdonosa, a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin társalapítója, adminja. Bence Erika (1967) egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus (a Szövet alapítója és főszerkesztője) és Zámbó Illés (1939–2009) újságíró, fotográfus fia – a fiatal tehetségek támogatása mellett a Szövet és a Zámbó-fotók pályázata utóbbi munkásságának szeretne emléket állítani. Apai részről a pályázat lebonyolításában bizottsági szerepet betöltő Petar Zambo (1967) öccse.

Fényképezéssel az általános iskola felső osztályaiban kezdett foglalkozni: a portré- és a táj-/természetfotózás érdekli. Válogatásával a pályázathoz szeretne ötletet, ihletet nyújtani.

A Holdkatlan irodalmi folyóiratban:

http://holdkatlan.hu/index.php/rovatok/horizont/10389-horizont-bence-erika-szabalytalan-eletrajz-zambo-illes-1939-2009-es-kicsit-keseru-jegyzet

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .