KÖZLEMÉNYEK

BARTHA GYÖRGY FELAJÁNLÁSA NYOMÁN: 50 euróval növekedett a Szövet és a Zámbó-fotók fotópályázatának fődíja

Megtekinthető az első két, beérkezett pályamunka: PALKÓ VIKTÓRIA fotói

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin a Zámbó-fotók fotós webfelülettel együttműködve 2021. július 7-én hirdette meg fotópályázatát, amelynek címe: Érthetetlen. A pályázaton 18–25 éves fiatalok vehetnek részt legfeljebb két művészfotójukkal, amelyeknek képi világa kapcsolódik a kiemelt motívum jelentésköréhez: felfoghatatlan, különleges, magyarázat nélküli.

A pályamunkák beküldési határideje: 2021. szeptember 4. (E-mail: fotopalyazat@zambophotos.com)

A bírálóbizottság, amelynek tagjai: HÍRES B Ede nyugalmazott újságíró, fotográfus (elnök), PEC Gábor programozó-informatikus és Petar ZAMBO fotográfus, 2021. szeptember 30-áig hozza meg döntését.

A pályázat ötletgazdája: ZÁMBÓ Illés rendszerüzemeltető technikus, aki a pályázat fődíját, a 100 eurónak megfelelő dinárösszeget is biztosította.

BARTHA György budapesti költő 20 ezer forinttal, vagyis 55 euróval járult hozzá a pályázat díjalapjához, aminek köszönhetően a pályázat fődíja: 150 euróra növekedett (5 eurónak megfelelő összeget a díjösszeg továbbításának adminisztratív költségeire különítettünk el.)

A pályamunkákat, amelyek készülhetnek mobiltelefonnal is, de nem lehetnek Photoshoppal szerkesztettek, a Zámbó-fotók pályázati felületén, illetve a Szövet magazin Galéria rovatában folyamatosan tesszük közzé. Utóbbi Facebook-oldalán lájkolni, azaz szavazni is lehet rájuk. A legtöbb közönségszavazatot kapott fotó szerzőjét közönségdíjjal jutalmazzuk, amelynek értéke: 60 eurónak megfelelő dinárösszeg (a Szövet főszerkesztője biztosította).

A pályázat kuratóriumának tagja, MÁRKUS László költő, a Kalamáris Kiadó tulajdonosa és főszerkesztője a Szövet pályázatai részére egy nyolcvan könyvből álló ajándékcsomagot adományozott.

Az első pályamunkákat PALKÓ VIKTÓRIA küldte be Szlovákiából.

A következő helyeken tekinthetők meg:

A pályázat részletei itt olvashatók:

Bemutatkoztak a pályázat bírálóbizottságának tagjai és aktorai is: