KÖZLEMÉNYEK

Lezárult a fotópályázat (24 pályamunka érkezett be a Szövet és a Zámbó-fotók Érthetetlen című fotópályázatára)

2021. szeptember 4-én, éjfélkor járt le a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin, valamit a Zámbó-fotók weboldal Érthetetlen címmel, 2021. július 4-én meghirdetett fotópályázatának beküldési határideje.

A pályázaton 18–25 éves fiatalok vehettek részt eredeti, kettőnél nem több művészi jellegű fotóval, amelyeknek témája igazodik az „érthetetlen” fogalomköréhez: különleges, megmagyarázhatatlan etc.

A határidőig tizenhárom fiatal küldte be összesen 24 alkotását. Egy-egy pályázó Szlovákiából, illetve Magyarországról jelentkezett, tizenegyen szerbiaiak.

A pályázati kuratórium (Bence Erika, Híres B Ede, Márkus László, Pec Gábor, Zámbó Illés és Petar Zambo) a pályázatot sikeresnek minősítette, amelynek értelmében nincs szükség a határidő meghosszabbítására.

A bírálóbizottság (HÍRES B Ede nyugalmazott újságíró, elnök, PEC Gábor programozó informatikus, Petar ZAMBO fotográfus) a mai nappal (2021. szeptember 5.) megkezdte munkáját.

A pályamunkák értékelését követően a bírálóbizottság egy FŐDÍJat (150 eurónak megfelelő dinárérték) és egy KÜLÖNDÍJat (70 eurónak megfelelő dinárérték) ítél oda.

A közönségszavazatok alapján a kuratórium egy KÖZÖNSÉGDÍJat is kioszt, amelynek értéke 60 eurónak megfelelő dinárérték.

Közönségdíjra szavazni 2021. szeptember 10-éig a Szövet Facebook-oldalán, az „ÉRTHETETLEN – A Szövet és a Zámbó-fotók fotópályázata” című albumban a kiválasztott képet megjelölve (tetszik, imádom, hűha, dühítő, szomorú, vicces) lehet.

A közönségdíjra szavazók között KÉT KÖNYVCSOMAGOT sorsolunk ki.

A pályázat pénzdíjainak összegét BARTHA György költő (Budapest), BENCE Erika egyetemi tanár (Újvidék), ZÁMBÓ Illés tanuló (Baja) és a Szövet egy munkatársa biztosították. A könyvalapot MÁRKUS László (Baja) és a KALAMÁRIS Kiadó hozta létre.

Amennyiben a bírálóbizottság döntésének meghozataláig (legkésőbb: 2021. szeptember 30.) érkezne még a díjalapba szánt felajánlás, a kuratórium módosítja az odaítélhető díjak számát vagy összegét.

A pályázat teljes anyaga megtekinthető a következő felületeken:

www.szovetirodalom.com     (Galéria)

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szovetirodalom&set=a.236236855086066

Kapcsolódó:

A pályázat kuratóriuma

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .