KÖZLEMÉNYEK

A Szövet és a Zámbó-fotók Érthetetlen című fotópályázatán: lezárult a közönségszavazás

Zámbó Illés fotójának részlete

A Szövet és a Zámbó-fotók fotópályázatán

LEZÁRULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

A BICÓK Lea–LACKÓ Márta szerzőpáros, valamint PALKÓ Viktória egyaránt közönségdíjban részesül

Lájkolni és más jellel ellátni még lehet a pályamunkákat, ugyanakkor a közönségdíjra történő szavazás 2021. szeptember 10-én, éjfélkor lezárult a Szövet és a Zámbó-fotók fotópályázatán.

A magazin alapítói és a pályázat szervezői megállapították, hogy a jelzett időpont környéki intervallumban két pályamunkára, a BICÓK Lea–LACKÓ Márta szerzőpáros A Nő mint különleges teremtmény című fotójára és PALKÓ Viktória Pályamunka2-vel jelölt pályázatára szinte megegyező számú szavazat, 412, illetve 414 érkezett be, ám mert a magazinnak nincsenek precíz számlálói és mérői, mint egy informatikai vagy médiacégnek, nem tudja pontosan mérni, hogy 0 óra 0 perckor kinek volt több szavazata, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy mindkét pályamunka közönségdíjas. A közönségdíjak összegét, a 60-60 eurót a Szövet alapítói biztosítják, részben saját jövedelmükből, részben a szerb állam által a nagykorú polgároknak juttatott támogatások összegéből.

A szavazók között két könyvcsomagot sorsolunk ki (MÁRKUS László és a Kalamáris Könyvkiadó biztosította), miután a bírálóbizottság tagjai (HÍRES B Ede, PEC Gábor, Petar ZAMBO) meghozzák döntésüket a fődíjak odaítéléséről.

Bicók Lea – Lackó Márta: A NŐ mint különleges teremtmény

Emlékeztetőül:

az Érthetetlen című fotópályázat fődíja 150 eurónak megfelelő dinérérték (BARTHA György és ZÁMBÓ Illés támogatásából), míg a különdíj (a Szövet egyik munkatárásnak ajándéka) 70 euró.

A bírálóbizottság 2021.szeptember 30-án teszi közzé döntését. A díjak kézbesítésére október hónap folyamán kerül sor.

A kuratórium szeptember 30-áig elfogad újabb díjak kiosztására, vagy a meglévők összegének növelésére vonatkozó felajánlásokat.

A pályázatra beérkezett pályamunkák a Zámbó-fotók című fotósoldalon (www.zambophotos.com), a Szövet Galéria című rovatának felületén (www.szovetirodalom.com) és Facebook-oldalán, Érthetetlen című fényképalbumában tekinthetők meg.

            A pályázat kuratóriuma

Lackó Márta és Bicók Lea