KÖZLEMÉNYEK

A Nő mint különleges teremtmény: A Szövet és a Zámbó-fotók Érthetetlen című fotópályázatának eredményhirdetése

A Nő mint különleges teremtmény (részlet)

2021. szeptember 4-én, éjfélkor járt le a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin, valamit a Zámbó-fotók weboldal Érthetetlen címmel, 2021. július 4-én meghirdetett fotópályázatának beküldési határideje.

A pályázaton 18–25 éves fiatalok vehettek részt eredeti, kettőnél nem több művészi jellegű fotóval, amelyeknek témája igazodik az „érthetetlen” fogalomköréhez: különleges, megmagyarázhatatlan etc.

A határidő lejártáig tizenhárom fiatal küldte be összesen 24 alkotását. Egy-egy pályázó Szlovákiából, illetve Magyarországról jelentkezett, tizenegyen szerbiaiak.

A bírálóbizottság, amelynek tagjai HÍRES B Ede nyugalmazott újságíró (elnök), PEC Gábor programozó informatikus és Petar ZAMBO fotográfus, pontozásos módszerrel értékelte a pályamunkákat és 2021. szeptember 30-án hozta meg a díjak odaítéléséről szóló döntését.

Lackó Márta és Bicók Lea

A Nő mint különleges teremtmény című pályamunkájáért a pályázat fődíját a

LACKÓ Márta–BICÓK Lea szerzőpárosnak ítélete oda.

Lackó Márta és Bicók Lea: A Nő mint különleges teremtmény

A pályázat pénzdíjas, a fődíj összege 150 eurónak megfelelő dinárérték, amelyet a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin, valamint a Zámbó-fotók weboldal tulajdonosa és (társ)alapítója, ZÁMBÓ Illés, illetve BARTHA György budapesti költő ajánlották fel saját jövedelmükből.

Garai Bálint

A pályázat különdíját Érthetetlen2 című pályamunkájával

GARAI Bálint érdemelte ki.

Garai Bálint: Érthetetlen2

A 70 eurónak megfelelő pénzdíjat a Szövet egy anonim támogatója biztosította.

A közönségdíjra történő szavazás 2021. szeptember 5-én, éjfélkor zárult le. Itt holtverseny alakult ki, ezért a közönségdíjat PALKÓ Viktória, valamint LACKÓ Márta és BICÓK Lea egyaránt megkapják. A kétszer 60 eurós pénzdíjat a Szövet alapítója és főszerkesztője, BENCE Erika adományozta a pályázat számára saját keresetéből.

A díjakat a bírálóbizottság és a szervezők október végén, vagy november elején sorra kerülő műhelytalálkozó során, a Szövet székhelyén, Kupuszinán szeretnék átadni. Pontos időpontjáról és részleteiről idejében tájékoztatják a díjazottakat és a résztvevőket.

A pályázatot a pályázati kuratórium és a bírálóbizottság egyaránt sikeresnek minősítette.

A bírálóbizottság mindhárom tagja írásban értékelte a pályamunkákat. Az értékeléseket a Szövet magazin 2021. október 4-én, 5-én és 6-án, Közlemények című rovatában teszi közzé.

A közönségdíjra szavazók körében a kuratórium két könyvcsomagot sorsol ki, amelyet 2021. október 5-én ejt meg.

A bírálóbizottságnak és a szervezőknek köszönjük munkájukat!

A díjazottaknak és a pályázóknak GRATULÁLUNK!

(Szövet)

A pályázat teljes anyaga:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=szovetirodalom&set=a.236236855086066