KÖZLEMÉNYEK

Petar Zambo: Vrednovanje

REZULTATI FOTO-KONKURSA  N E P O J M L J I V O  U ORGANIZACIJI TKIVA* I ZAMBO-SVETLOPISA

Török Gabriella

IMG_7445.jpeg

5 bodova.

      Ekološki osveštena i veoma snažna fotografija, gde je autor uspeo da nam pošalje poruku i izazove u nama reakciju, što i jeste  odlika dobre fotografije. Boje su dobro pogođene, titraju i prelivaju se u pozadini. Kao celina sve je na svom mestu; ne smeta ni što je motiv centralno pozicioniran.

Lackó Márta és Bicók Lea

képpályázat_optimized.jpg

4 boda.

         Dobro osmišljena i  realizovana fotografija na uvek aktuelnu temu. Vidi se da su autori unapred  imali  viziju celine, i prezentovali je  na  domišljat način. Boje su umerene a ipak u kontrastu, kompozicija uzorna.

Kovács Emese

IMG_20200310_095011648.jpg

3 boda.

        Autor je pokazao da ima oko za detalj, liniju i oblike koji nas okružuju. Dobar odabir doba dana, kada svetlost emituje odraze okolnih, bliskih a neuhvatljivih svetova.

Török Gabriella

IMG_1476.jpeg

2 boda.

    Još jedna fotografija koja tera na razmišljanje i pobuđuje kod posmatrača, kako osećaj odgovornosti, tako i osećanje stida. Uravnotežena i sugestivna kompozicija. Voleo bih ovu fotografiju da vidim u crno-beloj izvedbi, mislim da bi imala još veći efekat.

Gulyás Viktória

20210430_174822.jpg

1 bod.

      Zanimljiv je ugao iz kojeg nam je autor  prikazao deo svakodnevice. Primetan je izvestan  višak prostora sa leve strane fotografije,  koji je mogao da se izbegne pomeranjem aparata ili u  naknadnoj obradi.

*N.B. Tkivo je  tkanje, kao rukotvorina, tkanina, ali i skup ćelija živih bića. I još, .metaforički, sastav, struktura, osnova  (“Komplikovano tkivo Šekspirove tragedije”).

Petar Zambo

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .