2024.05.20.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » DEBRECZENY György és NAGY Gusztáv a Szövet áprilisi díjazottjai

DEBRECZENY György és NAGY Gusztáv a Szövet áprilisi díjazottjai

1 min read
Az áprilisi tiszteletdíjat (4 ezer dinár = 35 euró) DEBRECZENY Györgynek ítélte oda. A Szövet szerkesztői úgy döntöttek, hogy az ugyancsak 4 ezer dinár értékű fordítói tiszteletdíjat NAGY Gusztávnak juttatja el.
Harmincnégy szerző 100 szöveg-, illetve képalkotását tekintette át és bírálta el áprilisi szelektorunk, HAJDICSNÉ DR. VARGA Katalin nyugalmazott pedagógus. Nyelvi lelemények szövevénye = IRODALOM című értékelését Közlemények című rovatunkban olvashatják.

Az áprilisi tiszteletdíjat (4 ezer dinár = 35 euró) DEBRECZENY Györgynek ítélte oda.

Debreczeny György

És Debreczeny György volt az a szerző is, aki a legtöbb szöveget, kilenc különböző műfajú és formájú verset jelentetett meg. Őt követi a megjelenések számában hét-hét verssel: SZÁLDOBÁGYI Csaba és HÍRES B Ede, hat szöveggel LÖVEI Sándor.

A Szövet alkotói közül ketten, Radmila MARKOVIĆ és NAGY Gusztáv jelentettek meg fordítást  felületén: előbbi saját verseit fordította szerb nyelvre, utóbbi ORBÁN Ottó A gaz nőgyógyász című limerickjét lovárira.

A Szövet szerkesztői úgy döntöttek, hogy az ugyancsak 4 ezer dinár értékű fordítói tiszteletdíjat NAGY Gusztávnak juttatják el.

Nagy Gusztáv

A Szövet megköszöni HAJDICSNÉ Dr. VARGA Katalinnak értékes munkáját és nagyszerű elemzését!

A Szövet lassan felújításra és továbbfejlesztésre szorul – kinövi működési kereteit. Ehhez bármilyen összegű pénzbeli felajánlásokat is elfogadunk, s hálásak vagyunk minden ilyen gesztusért.

Megköszönjük A. GERGELY Andrásnak, BARTHA Györgynek, TORMA Istvánnak, SZÁLDOBÁGYI Csabának és NÉVTELENül adakozó barátunknak is, hogy pénzzel támogatta lapunkat!

Köszönjük kedves munkatársainknak és barátainknak, hogy munkájukkal megtisztelik magazinunkat, rovatainkat!

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin májusban munkálkodó szelektora: FIGURA Terézia színművésznő.

(Szövet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.