2024.05.21.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Juhász Zsuzsanna: Zúzaleves

Juhász Zsuzsanna: Zúzaleves

1 min read
Mert nem. Ma én nem nagyon tudok gondolkodni, sőt még azt se tudom, min is kellene eltöprengenem. A légnyomás teszi biztos, bár csak estére várjuk az esőt. És akkor még ott van a tegnapi vacsora, tán attól bambulok annyit.

Mert nem. Ma én nem nagyon tudok gondolkodni, sőt még azt se tudom, min is kellene eltöprengenem.
A légnyomás teszi biztos, bár csak estére várjuk az esőt. És akkor még ott van a tegnapi vacsora, tán attól bambulok annyit. Jó lenne ma emésztési szabadságra menni, de nohiszen. Olyan itt nem lesz, sose lesz. A fejletteknél igen, ott kijárják a dolgozók, ha a technikai fejlettség megengedi. Mert játék ez, játék az aktuális kormány és az aktuális társadalom között. Látszatra a munkások járnak ki minden kedvezményt maguknak, holott a kormány alig tud munkát adni mindenkinek. A robotkarok szorításában kell értelmes elfoglaltságot adnia mindenkinek.
                Hát lehet, lehet, hogy egyszer lesz ott emésztési szabadnap is. Pedig akkora elégtétellel főztem azt a levest. Hogy na, ugye, nem vagyok én nagy fehér lady, nem énmiattam éheznek máshol. Legalábbis ezen az estén. Mert szépen pucolt csirkelábat, vékonyka nyakat, rengeteg egész zúzát és disznónyelvet főztem a levesbe. És reménysárga répát és reményzöld borsót, amit a kutya körbenyal, de sose eszik meg. Mert nálunk már csak a kutyának szabad finnyásnak lenni. S ő még tán tudja, miért is ez a rengeteg remény bennünk.
                De akkor is jó ez az emésztési tompaság, szabadság nélkül. Mer’ itt nagy munkahelyféltés van és másodállás-halmozás. A szalagmunkások ízületeinek is milyen jót tenne az a kis leves. És nyugton tart, békéssé tesz, pedig nem alkohol, nem drog.
                A tudatot nem módosítja semmilyen irányba, sajna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.