2024.06.25.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Márkus László: HungaryanNews

Márkus László: HungaryanNews

3 min read
Ó, minő borzalom. Tengernyi légyvér az asztalon.

Minikrimi

Ó, minő borzalom. Tengernyi légyvér az asztalon.

A brutalitásnak három halottja volt, a tettes mégis nyugodtan hajtotta álomra fejét.

Csak eszköz voltam a hatalom kezében… – motyogta a légycsapó, amikor keltegették.

*

Újsághír

A kijárási tilalom megszegésével vádolták a korsót, mivel este 8 után ment vízért a kútra.

Cseréptörésre került sor…

*

A lónak négy lába van…

Módosító indítványt nyújtott be özv. Nyihaháné Szellő Manci a Közmondásügyi Kormányhivatalba, mivel úgy tapasztalja, hogy egyesek két lábbal sem esnek soha pofára.

*

A TASZ jelenti

Egy kiszivárgott kormányinfó szerint rövidesen feloszlatják a rendőrséget.
Mivel Magyarországon jóideje nincs már rend, így azt őrizni sem szükségeltetik.

*

Vétó

Vétót emelne a vak tyúk, mivel kicsiny hazánkban szem helyett rendre csak szemtelenséget talál.

*

Antigödényizmus

Megalázó faji megkülönböztetés miatt fordult Brüsszelhez a gödény, mivel közel egy évtizedes pályafutása (szárnyalása?) alatt egyetlen idült alkoholista társával sem találkozott.

Válaszul a kormány Gödényügyi Minisztériumot hozott létre 1 miniszterrel, 3 államtitkárral, 9 helyettes államtitkárral. Repülni ugyan egyikük sem tud, de inni…

*

Bagoly mondja verébnek…

A járásbíróság felmentette a baglyot, akit a veréb perelt be, egy rá nézve dehonesztáló megjegyzése miatt. A bírói tanács arra a következtetésre jutott, hogy nagy a feje, búsuljon a ló…

***

HungaryanNews 2

Tüntetés

A pandémia miatti gyülekezési tilalom ellenére, a hónap végére tüntetést szervez a Sánta Kutyák Szakszervezete. Szerfelett igazságtalannak tartják, hogy a politikusok minden alkalommal megelőzik őket.

*

A személyiségi jog sárba tiprása

Jogorvoslati kérelmet nyújtott be a kakas. Hogyan uraskodjon, ha a szorgos munkával összekuporgatott szemétdombjait holmi városvédők rendre felszámolják.

*

Perpatvar

Két ifjú kortárs költő egymásnak ugrott néhány egymásra hajazó metaforájuk miatt. Ám mire kenyértörésre kerülhetett volna a sor, egy arra járó kóbor kutya hamm, bekapta.

*

Rajtaütés

Csapást mért a TEK egy engedély nélkül felhúzott, titkos erdei szállásra és elfogtak benne hét törpét. A gyanú szerint nemcsak megsértettek egy állami monopóliumot (bányászat), de fogságban tartottak és rabszolgaként dolgoztattak egy Hófehérke nevű, fiatal falusi fruskát. A TEK szolgálati naplójába az alábbi bejegyzés került: Hetet egy csapásra…

*

Állatkínzás

Utcára vonultak az állatvédők egy példátlan mértékű állatkínzás miatt. Hajtóvadászatot indítottak a vadász ellen, aki felvágta egy farkas gyomrát, majd kövekkel töltötte meg és brutális öltésekkel összefércelte. Szegény pára vízbe fulladt, amikor kínzó szomját oltani próbálta. A vadász azzal védekezett, hogy kimentette a farkas gyomrából Piroskát és nagymamáját. Magyarázatát nem fogadták el, ’hisz ki hisz el manapság olyan mesét, hogy a farkasgyomorban két ember belefér.

*

Malőr

Egy ballibsi képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a főügyész, mert az illető politikus így kezdte egyik interpellációját:

Tisztelt Országgyűlés!
Itt van a kutya elásva…

Ez törvénybe ütköző cselekedet, mivel Magyarországon tilos egy elpatkolt ebállatot elhantolni csak úgy, ukmukfukk.
Kicsiny hazánkban ilyet csak emberekkel szabad megcselekedni.

*

Tettenérés

Megbüntette a NÉBIH azt a szegény embert, aki a „Terülj, terülj asztalkám!” szlogennel etette családját és a rászorulókat.
Indoklásuk a következő volt:

1./ A szegény embernek nem volt Egészségügyi könyvecskéje, sem hatósági engedélye, így nem foglalkozhatott volna közétkeztetéssel.

2./ Nem tudta felmutatni a bizonylatokat, hogy asztalkája milyen forrásból szerezte be az élelmiszereket.

3./ Mivel sem szakács, sem konyhai személyzet nem volt bejelentve., így asztalkája illegális konyhaként üzemelt

4./ Az ellenőrök a helyszínen nem találtak hűtőszekrényeket, amikben az alapanyagokat tárolni kellett volna.

A szegény embert félmillió fabatka pénzbüntetésre ítélték. Örökre eltiltották a közétkeztetéstől, asztalkáját pedig aprított tűzifaként értékesítették, hogy valami megtérüljön a kiszállási költségből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.