KÖZLEMÉNYEK

A Tarkó-rejtély

Az elmúlt év decemberében jelent meg BENCE Erika, az Újvidéki Egyetem tanárának, a Tanulmányok című tudományos folyóirat és a Szövet magazin főszerkesztőjének, alapítójának elemzéseket, bírálatokat tartalmazó kötete, A Tarkó-rejtély.

A Bölcsészettudományi Kar Magyar Tanszékének gondozásában napvilágot látott kötetet TOLDI Éva tanszékvezető szerkesztette, recenzensei: THOMKA Beáta (Pécs), TAPODI Zsuzsanna-Mónika (Csíkszereda), MEDVE Zoltán (Eszék), ISPÁNOVICS CSAPÓ Julianna (Újvidék) és LÁBADI Zsombor (Eszék) voltak, valamennyien a tudomány doktorai, egyetemi tanárok.

A tanulmánykötet egy-egy fejezete foglalkozik az első világháborús regények műfajsorával, Végel László, Milbacher Róbert, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Mezei Márk regényeivel, illetve más holokauszt-történetekkel, (in)faustusokról  szóló szövegekkel, betegségregényekkel (mint Balázs Attila, Szilasi László vagy Tolnai Ottó regényei), a rém- és bűnügyi, a mobil-kollázsregény és a nem támogatott könyvek jelenségével.

A fedőlapterv BARNA Csaba munkája.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .