2024.05.27.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » PERMANENS PÁLYÁZATAINK, A FORDÍTÓI ÉS A SZERZŐI TISZTELETDÍJ NYERTESEI: Nemes Krisztina és Bene Adrián

PERMANENS PÁLYÁZATAINK, A FORDÍTÓI ÉS A SZERZŐI TISZTELETDÍJ NYERTESEI: Nemes Krisztina és Bene Adrián

2 min read
Harmincnyolc szerző 108 alkotását publikálta a 2022. január 30-tól  február 27-éig terjedő időszakban a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazinban; legtöbben verset és egy szövegüket/szövegképüket/festményüket jelentették meg.
Harmincnyolc szerző 108 alkotását publikálta a 2022. január 30-tól  február 27-éig terjedő időszakban a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazinban; legtöbben verset és egy szövegüket/szövegképüket/festményüket jelentették meg. Egy szerző, BARTHA György, hétszer jelentkezett alkotásával, SZÁLDOBÁGYI Csaba és TÓTH Gabriella (Toga) hat-hat szövegét küldte be a magazin felületére. 

Hárman első alkalommal jelentkeztek munkáikkal: BALÁZS Imre József verset, LADIK Katalin képverset írt, NEMES Krisztina pedig két spanyol költő (José Manuel DE LARA, valamint Manuel José DE LARA) verseit ültette át magyarra és járult hozzá, hogy ezek a Szöveten lássanak napvilágot!

Fordítással még ketten jelentkeztek: FARKAS István és Radmila MARKOVIĆ saját verseiket fordították szerbre.

Noha a Szövet elsősorban a magyarról idegen nyelvre történő fordításokat preferálja, igazságtalan volna, ha a jelentős fordítói teljesítményeket, mint jelen esetben Nemes Krisztina munkája, ne venné figyelembe! Ennek a meggondolásnak a jegyében a magazin szerkesztősége úgy döntött, hogy:  

a 4000 dináros februári fordítói díjat NEMES Krisztinának ítéli oda.

BARTHA György, a Szövet állandó munkatársa február hónapban 54 eurónak megfelelő forintértékkel támogatta a magazint, amiért nagyon hálásak vagyunk. Adományát a fordítói díjra és kifizetésének kezelési költségeire fordítjuk.

Miként azt január végi közleményünkben jeleztük, a Szövet februári szelektora, KOCSIS Lenke egyetemi tanársegéd, doktorjelölt volt.

A februári, ugyancsak 4 ezer dinárnak megfelelő tiszteletdíjat:

BENE Adriánnak ítélte oda kánonipar című verséért.

Kocsis Lenke értékelését a Szövet Közlemények rovatában olvashatják.

A februári tiszteletdíj összegét CZINI Zoltán magyartanár ajánlotta fel a Szövet számára, amit nagyon köszönünk!

A Szövet márciusi szelektora, aki a hónap folyamán megjelenő alkotásokat értékeli: HABRAM Mária nyugalmazott szerkesztő, a Családi Kör hetilap egykori alapítója és tulajdonosa lesz. A kiosztásra kerülő tiszteletdíj összegét A. GERGELY András ajánlotta fel, aki januári díjazottunk volt.

Várjuk a fordítói és a szerzői munkákat továbbra is!

Nemes Krisztina
Bene Adrián

(Szövet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.