2024.06.22.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Turóczi Ildikó: Egyperces absztraktok

Turóczi Ildikó: Egyperces absztraktok

1 min read
Apám nevelt, anyám békén hagyott. Apám volt az erősebb, anyám a gyengébb. Anyám győzött. Az eszem erős. A lelkem is az. Összefognak.

Apám nevelt, anyám békén hagyott. Apám volt az erősebb, anyám a gyengébb. Anyám győzött.
Az eszem erős. A lelkem is az. Összefognak.
Mi leszel, ha nagy leszel? Mikor leszek nagy?

A közelmúltban mondtam: kvittek vagyunk, segítettél, segítettem, lezárhatjuk, léphetünk tovább. Két napra rá segítséget kellett kérnem tőled.

Pszichoterápiát tanult. És minél többet tanult, annál többet kellett dolgoznia önmagán. Türelmetlen? Dolgozik rajta! Hamarabb jár a szája, mint az esze? Dolgozik rajta! Dolgozik önmagamán, de nem találja a helyes stratégiát, mígnem rájön, hogy a tökély, az nagyon unalmas túl lenni.

A könyvesboltban több polcnyi könyv: a szeretet hatalma, találd meg önmagad, tanulj meg szeretni, stratégiák, irányelvek. Tanuljuk a szeretetet. Könyvből. Míg belebonyolódunk és feladjuk.

Nem fizettem ki a jövedelemadómat. Mert erre már nem futotta a jövedelmemből. Ily módon elmaradt adóm kifizetése. Fizetem a kamatját. Erre futja a jövedelmemből. És marad az adó.

Azt mondtad, meglátogatsz. Azt mondtam, jó. Kíváncsi voltam, hogy miért jutottam eszedbe. Vajúdtál, és terveket szőttél, közben kíváncsi tekintettel pillantottál rám: mit szólok hozzá? Nem szóltam semmit. Hagytam, hogy vajúdjál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.