2024.07.25.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Régi és új (Eredményhirdetés) – Tóth Nikoletta, Guba Loretta és Rekecki Vivien is elismerésben részesül

Régi és új (Eredményhirdetés) – Tóth Nikoletta, Guba Loretta és Rekecki Vivien is elismerésben részesül

2 min read

A Szövet Miért rossz? címen meghirdetett játékának – amikor a szerzők rosszverseket és azokról szóló bírálatot írtak a humor és az irónia nyelvén – mindhárom díjazottja, ARANYI László, CSIKAI Gábor és KÖVES István is lemondott az őt illető nyereményről, a 20 ezer forintot kitevő tiszteletdíjról. Ennek nyomán hirdettünk új pályázatot Régi és új címen.

Az új pályázatnak nem lett különösebb visszhangja. Három pályamunka érkezett a szerkesztőségbe. De nem szeretnénk kamuzni. Igazság szerint ezek a dolgozatok sem elsősorban a felhívásra, hanem egy tantárgykurzus keretében készültek, de szerencsére minden tekintetben eleget tettek a pályázat feltételeinek.

A jelöltek és az alkotói szellemiség iránti mindenkori tisztelet megköveteli, hogy a kevés számú pályamunkát is ugyanúgy bíráljuk el, mintha tömeges részvételről lett volna szó.

Sorrendet sem igen lehet felállítani a pályamunkák között, hiszen mindhárom eleget tesz a választott műfaj (az esszétanulmány és az esszé) követelményeinek. A legnagyobb igényű munka Tóth Nikolettáé, aki tanulmányában Az ember tragédiája és Závada Pál Apfelbaum című verses regényének, a Tragédia 20. századi színtereket megjelenítő folytatásának nőképeit vizsgálta. Rekecki Vivien az Apfelbaum istenképét hasonlította össze Esterházy Péter Hrabal könyve című regényének vonatkozó jelentéseivel. Guba Loretta Vörösmarty Mihály és Baka István Liszt Ferencet idéző költeményeit értelmezte komparatív szempontok szerint.

A Szövet szerkesztősége a díjat legkésőbb 2024. december 31-éig eljuttatja a díjazottaknak.

(Szövet)

A pályamunkák a Szöveten:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.