2024.05.24.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Mága Mátyás: Slam poetry

Mága Mátyás: Slam poetry

1 min read
Mi a jó a létben? Nem a lét benn. Órákat bent vagyok, vagy ok az, ha az akarok lenni, aki akar? Ok. Gyorsan csak létezem, mert a lét elem, lételem.

Mága Mátyás fotója

Mi a jó a létben? Nem a lét benn. Órákat bent vagyok, vagy ok az, ha az akarok lenni, aki akar? Ok. Gyorsan csak létezem, mert a lét elem, lételem. Voltam régi élt tetem, mai napig éltetem. Csak jobb lett sokkal, okkal. Az ember nem vas, sem a ló, csakis a vasaló. Vidám fedelem sem feledem s azt felelem, hogy szép a szerelem. A szer nem elem s a szívem nem szerelem, mert szeretem. A telefon mindent tele fon s a gép a kép. Sok a bigyó és a kütyü, ki sokat nyomja egy süsü. Kézfogás helyett jobb a papír, már a pap ír.
Egy lyukon sok minden kifér, de egy nagy szobában ki fér? Vagy te és rá a pia, mi lesz ebből? Terápia. Sok ital merül a pohárba, ne legyél másnak pojáca. Pár szív acélmű , mert a cél mű. Sok a kár. Hol? Akárhol. A lap eszme, ami egy alapeszme. Kedvencem a filmhíradós, mert a film egy hír és én vagyok az adós. Mindenkiben van egy jó ötlet, de annyit gondolkodik, hogy öt lett. A pénz foly’, ó számla, nem érdekel a folyószámla. Az érdekel, ami raj, például egy jó karaj. Van egy állatom és nincsen benne ál atom. Olvad, mint a sajt, elűzi a szelet, édes, mint a süti. Ő egy sajtszeletsüti. Az alkat egy rész, belőle egy alkatrész. Jellemem bohém, nem jut eszembe semmi poén. Leírom, hogy ne kerüljek trébe, a gondolkodásomnak ezennel vége.

Mága Mátyás legutóbb a Szöveten:

https://www.szovetirodalom.com/2021/11/06/maga-matyas-gia-macsoja-kisfilm/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.