2024.06.14.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Május hónap kitüntetettje: Maros Márk

Május hónap kitüntetettje: Maros Márk

2 min read
A Szöveten májusban napvilágot látott irodalmi szövegek bírálója és kritikusa, FIGURA Terézia színművésznő meghozta döntését. A hónap kitüntetettje, aki a 35 eurónak megfelelő tiszteletdíjat kapja: MAROS Márk.

A Szöveten májusban napvilágot látott irodalmi szövegek bírálója és kritikusa, FIGURA Terézia színművésznő meghozta döntését. A hónap kitüntetettje, aki a 35 eurónak megfelelő tiszteletdíjat kapja: MAROS Márk. A fiatal szerző 2021. május 15-én jelentkezett verseivel először az irodalmi magazin versrovatába, s lett annak állandó munkatársa.  Áprilisban küldte meg Részben egész című, hétrészes versciklusát, amelynek három darabja látott napvilágot a Szövet felületén a hónap folyamán.

Maros Márk

Figura Terézia értékelését a Szövet Közlemények rovatában olvashatják. Színvonalas munkáját és fontos értékelését nagyra becsüljük: köszönettel tartozunk érte!

Figura Terézia

Már-már azt gondoltuk, mi, szerkesztők, hogy a hónap nem hoz új szerzőt magazinunk számára, amire eddig, fennállásának másfél éve alatt még nem volt példa. És aztán az utolsó napokban: mégis. SOLTÉSZ Dávid csatlakozott 185-ikként a Szövet alkotói táborához, és múltad maradjon a múltban. című versével azonnal olvasottsági rekordot állított be; egy nap alatt 92-en „foglalkoztak” valamilyen módon alkotásával.

Soltész Dávid

Kicsit hiányérzetet kelt, hogy a másik, azaz a fordítói tiszteletdíjunkat nem oszthattuk ki, mert nem érkezett olyan szöveg szerkesztőségünkbe, ami ebbe a kategóriába tartozhatna, ugyanakkor örömmel üdvözöljük – az e téren korábban díjazott – JUSZKÁN Petra versírói vállalkozását: májusban két, német nyelven írt eredeti költeményét tette közzé a Szöveten. Megköszönjük KOCSIS Lenke doktorandusznak, tanársegédnek és KALÁSZ István költőnek, nyelvtanárnak, hogy szakértelmükkel segítették a versek megjelenését.

Juszkán Petra

A Szövet tiszteletdíjait saját jövedelmünkből, illetve munkatársaink és olvasóink támogatásaiból biztosítjuk. Egy hónappal ezelőtt jelentettük be, hogy magazinunk arculatának és megjelenési módjának, szerkesztési lehetőségeink továbbfejlesztésére gyűjtünk és fogadunk el támogatásokat. Még nem jött össze a fejlesztéshez szükséges teljes összeg, de érkeztek kedves biztatások és pénzbeli adományok is: A. GERGELY Andrásnak, BARTHA Györgynek, NAGY Gusztávnak, SZÁLDOBÁGYI Csabának, TORMA Istvánnak és egy Anonim támogatónknak köszönjük ezeket.

A Szövet júniusi szelektora és kritikusa VÍGH Anna nyugalmazott kereskedő, könyvárus lesz. Május hónap utolsó két napjának szövegtermése is az ő bírálata alá esik.

Vígh Anna

Köszönjük minden munkatársunk, olvasónk és barátunk munkáját, támogatását, figyelmét!

(Szövet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.