2024.07.13.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Kétévesen – Hamarosan fennállásának harmadik évét kezdi a Szövet

Kétévesen – Hamarosan fennállásának harmadik évét kezdi a Szövet

2 min read
Hamarosan megjelölhetjük a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin alapításának és működésének második évfordulóját is. A lapnak jelen pillanatban kétszáz munkatársa van: pontosabban eddig kétszer száz szerző jelentetett meg legalább egy szöveget vagy más jellegű publikációt felületén.
Hamarosan megjelölhetjük a Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin alapításának és működésének második évfordulóját is. A lapnak jelen pillanatban kétszáz munkatársa van: pontosabban eddig kétszer száz szerző jelentetett meg legalább egy szöveget vagy más jellegű publikációt felületén.


A két év alatt kialakult állandó munkatársainak köre is. DEBRECZENY György egy teljes éven át vezette Félreolvasások című állandó rovatát. Itt és a versrovatban közzétett szövegeinek száma meghaladja az ötszázat; 513-szor publikált a Szöveten. BARTHA György több mint kétszáz versét és fordítását jelentette meg, KISS Tamás a Galérián és a versrovatban is több mint száz alkotását közölte, miként ARANYI László szövegkép-publikációi is ugyanilyen nagy számban gazdagították magazinunk esztétikai felhozatalát. HÍRES B Ede az ötödik olyan szerzőnk, akinek száz verse látott napvilágot az oldalon. Rajtuk kívül még nyolc munkatársunk van, aki már több mint ötvenszer közölte munkáját felületünkön. MÁRKUS László pedig hamarosan a 150-ik publikációt mondhatja magáénak.
Úgy alakult, hogy a magazin versrovata a leggazdagabb, de prózarovata, galériája sem jelentéktelen számú írást tartalmaz.
Nagy örömünkre szolgál, hogy szinte havonta jelentkeznek új munkatársak is: idősebbek és fiatalok is. Természetesen, nem közlünk mindent feltétel nélkül, de akinek munkáiban meglátjuk a fejlődés lehetőségét, igyekszünk segíteni és útmutatást adni. A szerkesztői munka velejárója, hogy nem mindig eredményes az együttműködés.
Nem vagyunk, persze, mindentudók, tévedtünk és hibáztunk is. A figyelmeztetéseket, javaslatokat mindig megfontoltuk, és ha úgy láttuk jónak, elfogadtuk.
Némi kudarc is kapcsolódik munkánkhoz. Permanens fordítói és irodalmi pályázatunkat szeptembertől már nem bírtuk folytatni – kimerültek lehetőségeink. A kezdeményezés mégsem volt eredménytelen, kétszer tíz munkatársunkat jutalmaztuk szerény tiszteletdíjjal, emellett több fordító és lektor munkáját támogattuk saját jövedelmünkből, illetve támogatóink adományaiból. A három utolsó tiszteletdíj kifizetéséhez még gyűjtjük az anyagiakat.


Köszönjük BARTHA Györgynek, SZÁLDOBÁGYI Csabának és TORMA Istvánnak, hogy anyagiakkal is támogatták munkánkat az elmúlt év során.


Néhány nap múlva meg kell újítani előfizetéseinket a Szövet további működéséhez. Ezt mindenképpen teljesítjük.


Az alábbiakban közölt folyószámlaszámok semmire sem köteleznek, de ha valaki mégis úgy gondolja, hogy hozzájárulna a Szövet további működéséhez, nagyon köszönjük!


Mindkét szám privát folyószámla, hiszen a Szövet magánlap. Az elköltött pénzekről, ha valaki igényli, elszámolunk. És a rosszindulatú elgondolásokat megelőzendő: fel szeretnénk hívni a figyelmet arra is, hogy nemcsak a közölt szövegeknek, de a szerkesztői és az adminisztrátori munkának is van értéke.


(B. E.)
11773322 – 02962098 (OTP BANK)
vagy:

(Z. I.)
11773322-02845852 (OTP BANK).

Sajnos, idén búcsúzunk is munkatársunktól. VIGH Anna volt permanens pályázatunk júliusi szelektora. Utolsó levelében arról számolt be, hogy milyen nagy öröm volt számára a Szövet olvasása és az alkotások értékelése. Olyan csendben ment el, hogy csak hetekkel később értesültünk haláláról. Isten nyugosztalja!

Bence Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.