2024.05.24.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Turóczi Ildikó: multitasking barátnő

Turóczi Ildikó: multitasking barátnő

2 min read
Te szoktál álmodni? Én ritkán, de ma éjjel olyan furcsát álmodtam, hogy még mindig azon jár az agyam. Pedig kétszer is felébresztettem magam, hogy álmodjam egyebet – vagy semmit.

Na, figyusz, akkor hova is megyünk? Aha, okés, probléma semmi. Te szoktál álmodni? Én ritkán, de ma éjjel olyan furcsát álmodtam, hogy még mindig azon jár az agyam. Pedig kétszer is felébresztettem magam, hogy álmodjam egyebet – vagy semmit. Másodszor még egy bögre vizet is ittam. Semmi. De hoztam kávét, kortyolja, és vizet is. Lehajtja a tükröt, hajat igazít, neszesszert kutat, ajakrúzs, a tükör mellett két gyerek fotója, elrendezi, egy rövid kézmozdulat, egy rövid simogatás, jöhet a rúzs, tükröt visszahajtja. Autó jelez, no para, csak figyelmeztet, hogy fogjam jobban a kormányt, simogatás a műszerfalnak is, jó csapat vagyunk mi! Nem, nem automata váltós, direkt nem az, hogy a figyelmem ne lankadjon! Na figyusz, ez egy szupercucc, a zsebéből egy kis golyós tubust vesz elő, szemhéj alatt hidratál, már nem is emlékszem, hol akadtam rá… na nézd, előzöm és ráhúz ő is, biztos, tuti biztos, hogy pasi! Na mit mondtam, persze hogy! A lököttje!, na de tudod kié lesz a pálma!, megelőzi, byebyebaby, puszit int. Fogadjunk, hogy ráhúz ismét, de ezt most megszívja, az tuti; látod azt a kanyart, na ott fogok lassítani, de nagyon, ő majd beelőz, mégpedig egyenes vonalon, a kanyar után pedig épp rá várnak a rend hős őrei; na mit mondtam! Kisanyám, ez jogsi vagy keményen fogsz fizetni, többet ésszel apuskám! Van az a táblázat a fix sebességjelző kamerákkal, ismered?! Na nem baj, majd átküldöm, ott érdemes figyelni! Na de hol is hagytuk abba?! Ja, a hidratálás, déem vagy rossman, tényleg nem emlékszem, de majd veszek neked is, ha arra járok. Arra vigyázz, hogy ne hagyd 30 fokon a műszerfalon, mert a zseléből víz lesz; amúgy meg a hűtőben visszazselésedik. Tényleg, neked bejött a temu? Hogy még nem rendeltél? Hát elég kamunak tűnik, de nekem bejött, jobban, mint a mollok, ahol dettó minden poliészter és tudod, hol rakják őssze? Na ott! Minőség nulla, ár magas; amúgy meg nem is kell az a sok cucc, inkább szabadulnék tőlük!
Na, meg is érkeztünk, mit is mondtál, mikor lesz kész a kocsid? Okés, tudod, számíthatsz rám addig is!

Turóczi Ildikó legutóbb a Szöveten:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.