SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Juhász Zsuzsanna: Renegát hozzáállás

Juhász Zsuzsanna: Renegát hozzáállás

2 min read
Azért megnyugtató. Hogy még három évig alacsony lesz a vérnyomásom. Mert a pajzsmirigyem trehányul működik, valahol a torkom tájékán.

Azért megnyugtató. Hogy még három évig alacsony lesz a vérnyomásom. Mert a pajzsmirigyem trehányul működik, valahol a torkom tájékán.

Holott a pajzsmirigy felel az égéi és anyagcsere folyamatok gyorsításáért. A kommunikációért és az alkotó szellemért.

            Na bumm, három évig még csendes leszek és ötlettelen. A munkahelyemen úgyse szeretik a visszapofázást, a munkafolyamatok pedig percről percre meg vannak határozva. Ott nem fogok észrevenni semmit.

            A felgyülemlett negatív érzések, frusztráltság, düh, keserűség is a pajzsmirigy ellen vannak. No de ki az akinek az életéből ne hiányozna valamelyik. Csak tán a férfiak dühösek inkább, a nők meg búskomorak.

            Azt tanácsolják, hogy beszélgetni kellene, meg alkotni. És megtámogatni a szerencsétlen mirigyet yam gyökérrel, jóddal, szelénnel és rózsagyökérrel. Szóval egészíthetem ki a regement táplálék-kiegészítőmet újabb drága tablettával vagy kapszulával, külföldön élő gyerekeim segítségét kérve. Ráadásul a yam gyökeret csak progeszteron, azaz sárgatest hormonnal lehet együtt kapni. Ami ugye peteérést okoz. Meddőségben szokott segíteni, én meg ugye hatvan múlta.

            No de az tetszik, hogy érezd, hogy te vagy életed irányítója. Nekem más lehetőség úgysincs, mert még ártatlan agyértágítót se szedhetek, mert tutira száz alá megy a vérnyomásom akkor, és bármilyen időpontban el tudok aludni.

            Marad hát az irányítás, világos. Esténként darabjaimra szedem magam, megolajozom az ízületeimet, a gyomromat átmosom, a vastagbeleimet mosogatószerrel öblögetem. A tüdőm, hörgőimet kitágítom, és jól megköptetem magam.

            A hasnyálmirigyemet és a májamat viszont színtiszta lázadásra használom.

            Eszem, amit eszem. Majdnem. hogy válogatatlanul.

            Ha meg az agyam nem kap elég vért, észre se veszem.

            Halvány lila gőzöm sincs, mit tehetnék még három évig, hogy bírjam a munkát a nyugdíjkorhatárig.

Juhász Zsuzsanna prózája legutóbb a Szöveten:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük