2024.06.14.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Ványai Fehér József: Mit szeretnék?

Ványai Fehér József: Mit szeretnék?

2 min read
Szerencsére akadnak jó példák, szerkesztőségek és kiadók próbálnak túllépni a korszerűtlenné vált kétosztatúságon, a műalkotások megítélésében visszatérnek az esztétikai kategóriák szerinti minősítéshez, ami üdvözlendő.

Idénre azt szeretném, ha az irodalmi műhelyek egy fokkal együttműködőbbek lennének, mint korábban. Jó, tudom, hogy a szekértáborok nem oszlanak fel majd egyik napról a másikra, és talán nem is kell, de a fél tucat írószervezet mégis soknak tűnik fel. Félreértés ne essék, egyik megszűnését sem kívánom, a jelenlegi állapot elviselhetőbb, mintha egy monolit vízfej volna, de éppen ideje lenne változtatni a begyepesedett struktúrán. Szerencsére akadnak jó példák, szerkesztőségek és kiadók próbálnak túllépni a korszerűtlenné vált kétosztatúságon, a műalkotások megítélésében visszatérnek az esztétikai kategóriák szerinti minősítéshez, ami üdvözlendő.


Ha minden jól megy, idén megjelenik a Napkút Kiadónál a Tésztás szívű, kicsi fiúk című novelláskötetem. Ez már a tizenötödik könyv a sorban, amelyben szerzőként, szerkesztőként, kiadóként közreműködtem. Örömmel tölt el, hogy ugyancsak a Napkútnál éppen a napokban vált elérhetővé a Doktor Keserű széttépi a Ricsét és a Mobilt könyvem e-könyv változata. A Doktor Keserű… printje tavaly ősszel debütált a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.


Amíg józan ítélőképességem birtokában vagyok, azon munkálkodom, hogy a Gutenberg-galaxisban és a virtuális világban egyaránt jelen lehessenek maradék verseim, készülő tsz-regényem, kortárs költők, írók alkotásairól írt publicisztikáim.
Buék!

Ványai Fehér József legutóbb a Szöveten:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.