2024.06.19.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » A LEGJOBB PUBLIKÁCIÓ ÉS FORDÍTÁS DÍJAZÁSA: Permanens pályázatok a Szövet felületén

A LEGJOBB PUBLIKÁCIÓ ÉS FORDÍTÁS DÍJAZÁSA: Permanens pályázatok a Szövet felületén

2 min read
A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin 2022 folyamán is fenntartja és folytatja az elmúlt év szeptemberében meghirdetett permanens fordítói pályázatát. A Szövet  a kortárs magyar nyelvű irodalom (és a szövegirodalommal valamilyen módon összefüggő, együtt ható alkotómunka) támogatását is nagyon fontosnak tartja, ezért szerkesztősége úgy döntött, hogy 2022 folyamán a felületén megjelenő (magyar nyelvű) irodalmi és művészeti publikációk közül minden hónapban egyet 4 ezer dinár értékű tiszteletdíjjal jutalmaz.

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin 2022 folyamán is fenntartja és folytatja az elmúlt év szeptemberében meghirdetett permanens fordítói pályázatát.

A pályázat magyar nyelvű irodalmi, művészeti és publicisztikai tartalmak idegen nyelvekre történő átültetését tűzte ki céljául.

A kiírás elsősorban a Szövet felületén megjelent magyar nyelvű szövegek (tartalmak) idegen nyelvekre történő fordítását tekinti elsődleges céljának, de nem zárja ki a klasszikus irodalmi művek, vagy a kortárs alkotások fordításával történő megjelenést sem – amennyiben az (utóbbi vonatkozásában) az eredeti szerző jóváhagyásával történik.

A legjobbnak ítélt fordítás kijelölésére az aktuális hónap végén kerül sor, a 25-étől 30-áig terjedő időintervallumban. A Szövet szerkesztői a szakszerű elbírálás érdekében nyelvi lektorok és fordításkritikusok véleményét is kikérhetik. (Amennyiben valamely kevésbé frekventált idegen nyelvre történő fordításról van szó, a pályázat védnöke kéri a fordítót, hogy a szaklektor személyét illetően is tegyen ajánlást!)

Az odaítélésre kerülő tiszteletdíj alapösszege a következőkben 4 ezer dinár, amit a Szövet főszerkesztője biztosít saját jövedelméből.

A Szövet  a kortárs magyar nyelvű irodalom (és a szövegirodalommal valamilyen módon összefüggő, együtt ható alkotómunka) támogatását is nagyon fontosnak tartja, ezért szerkesztősége úgy döntött, hogy 2022 folyamán a felületén megjelenő (magyar nyelvű) irodalmi és művészeti publikációk közül minden hónapban egyet 4 ezer dinár értékű tiszteletdíjjal jutalmaz.

Az odaítélésre kerülő tiszteletdíjat minden hónapban egy-egy felkért szakember: irodalmár, kritikus, művész ítéli oda. Összegét a Szövet főszerkesztője saját jövedelméből biztosítja, ugyanakkor a magazin elfogad egyéni felajánlásokat, támogatásokat az alkotói munka megbecsülése és serkentése érdekében.

A fordítói pályázat keretében konkrét szövegek idegen nyelvre történő fordításának, illetve fordítójának támogatására lehetősége nyílik szponzoroknak, a magazin munkatársainak, olvasóinak, kedvelőinek.

(Szövet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.