2023.09.26.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek.

Mély vizek, magas hegyek – Fenyvesi Ottó új könyve

1 min read
A veszprémi Művészetek Háza gondozásában látott napvilágot FENYVESI Ottó (1954) Lovason élő vajdasági író, költő, képzőművész és szerkesztő legújabb kötete.

A veszprémi Művészetek Háza gondozásában látott napvilágot FENYVESI Ottó (1954) Lovason élő vajdasági író, költő, képzőművész és szerkesztő legújabb kötete, a Mély vizek, magas hegyek. Sajátos útikönyv és fényképalbum. Alcíme a Miljacka, a Drina, a Radika és a Vardar folyókhoz, valamint az Ohridi-tóhoz vezető utak élményvilágára reflektál, amelyek során Gáspár Gábor, Korbély Barnabás és Kovács Endre készített fotókat. A kötetet utóbbi emlékének ajánlja a szerző.

„GéGével hosszú évek óta Boszniába készültünk, mert sugallatomra elolvasta a Nobel-díjas Ivo Andrić Híd a Drinán című regényét. Többször indítványozta, hogy menjünk el a boszniai Višegradba, nézzük meg a hidat. Több éves halasztás után, 2018 tavaszán nekivágtunk egy kisbusszal. Az utazás további helyszínekkel bővült: Montenegró (Crna Gora), Albánia és Észak-Macedónia.”

Fenyvesi Ottó korábbi, Paloznak overdrive című kötetéről a Literán:

https://litera.hu/magazin/kritika/allando-mult-es-folyamatos-jelen.html

Fenyvesi Ottó legutóbb a Szöveten:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük