2024.06.19.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » Vándor éji dala műfordítás-pályázat: hamarosan eredményhirdetés

Vándor éji dala műfordítás-pályázat: hamarosan eredményhirdetés

3 min read

A Vándor éji dala műfordítás-pályázat eredményét, a nyertesek listáját 2021. február 7-én, vasárnap, a Szövet irodalmi, kulturális és közéleti portál Közlemények rovatában és a Facebookon tesszük közzé. A zsűri: ARANYI László költő, HÓZSA Éva egyetemi tanár, KOCSIS Lenke doktorandusz (elnök), KONTRA Ferenc író és UTASI Csilla egyetemi tanár első, második és harmadik díjat, valamint három egyenértékű különdíjat osztott ki. Ez utóbbit azért tehette meg, mert pályázunk támogatója, PEC Gábor frankfurti informatikus-programozó még 75 eurót felajánlott a pénzalap részére. Az első díj 150, a második 100, a harmadik díj pedig 50 eurónak megfelelő dinárértéket jelent. PEC Gábor mellett pályázatunk további támogatója BARTHA György budapesti költő és BENCE Erika újvidéki egyetemi tanár, a Szövet főszerkesztője.

Miként azt már jeleztük, a pályázatra 79 szerző 102 érvényes pályamunkája érkezett be. Minden pályázó könyvajándékban részesül. Az ajándékkönyvek száma a felajánlott könyvek mennyiségétől függ. Még várjuk a felajánlásokat!

A Szövet portál székhelye Szerbia. A 79 pályázó közül 74-en Vajdasághoz képest külföldiek: 58-an magyarországiak, négyen szlovákiaiak, ketten Romániában élnek, ugyancsak ketten Németországban, míg egy fordító Ukrajnából és egy Lengyelországból jelentkezett. A postaköltségeket úgy próbáljuk csökkenteni, hogy ahol csak lehet személyesen kézbesítjük a könyvajándékokat.

A könyvalapba önálló kötetet, társszerzős vagy saját szerkesztésű könyvet lehet felajánlani (kivételt néhány specifikus eset jelent: kézjeggyel ellátott elhunyt író könyve, könyvutalvány etc.). Jelen pillanatig több, mint nyolcvan könyv van az alapban. A Szövet szerkesztőinek felkérésére több író vállalta, hogy belföldön sajátkezűleg postázza az ajándékkönyveket a pályázati bizottság által megadott címekre. Köszönjük BALÁZS Imre Józsefnek, BARTHA Györgynek, DEBRECZENY Györgynek, HÓZSA Évának, KALÁSZ Istvánnak, KONTRA Ferencnek, KÖVES Istvánnak, LENCSÉS Károlynak, MÁRKUS Lászlónak, PEC Gábornak, TÓTH Olivérnek, UTASI Csillának és VASAGYI Máriának munka- és anyagi támogatását.

A budapesti és néhány más városból pályázók – megtörténhet –  egy vagy több megadott címen, személyesen vehetik át az ajándékokat. A könyvajándékok külföldi kézbesítését a portál főszerkesztője mellett eddig BARTHA György, HÓZSA Éva és UTASI Csilla támogatta.

A könyvek valamennyivel kevesebb, mint egyharmadát, 23 könyvet már borítékoltunk, postára adtunk, vagy napokon belül postára kerülnek. A díjak és az ajándékok kézbesítése, feltehetően hosszabb időt vesz majd igénybe; lebonyolítását szakaszosan tudjuk megszervezni.

Az első könyv kézbevétele nem zárja ki, hogy a pályázók címére nem érkezik további könyvküldemény: az alap folyamatosan bővül.

A pályázati anyag elbírálásának utolsó körében a következő fordítók maradtak versenyben: Arató Gábor, Balogh Szabolcs, Horváth Dária Antónia, Koncz Tamás, Kővágó Jácint, Németh Anna Elíza, Németh Levente, Petneházi Péter, Pintér Gergő, Simon Angéla, Szigetvári Nátán Dominik, Szilágyi Piros, Takács Márton és Vas Krisztina. Közülük kerültek ki a nyertesek.

A Szövet irodalmi, kulturális és közéleti portál a következő linken olvasható:

www.szovetirodalom.com

E-mail címe:

szerkesztoseg@szovetirodalom.com

A Szövet szerkesztősége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.