2024.06.19.

SzövetIrodalom

A Szövet irodalmi, művészeti és közéleti magazin  legfontosabb célja, hogy teret és lehetőséget adjon íróknak, költőknek, alkotóknak: kezdőknek és ismerteknek, kívülállóknak és fő ízlésformálóknak, fiataloknak és időseknek

Kezdőlap » A Vándor éji dala műfordítás-pályázat eredményhirdetése

A Vándor éji dala műfordítás-pályázat eredményhirdetése

2 min read

A Vándor éji dala műfordítás-pályázatot koordináló Szövet irodalmi, kulturális és közéleti portál több alkalommal tett közzé értesítést és közleményt a 79 szerző által beküldött 102 pályamunka elbírálásának folyamatáról. A pályázati kiírás Johann Wolfgang Goethe Vándor éji dala című költeményének magyar nyelvre történő újrafordítására szólt, s eredeti munkáikkal 15–25 éves fiatalok vehették részt rajta a Kárpát-medence bármely szegletéből, országából – bárhonnan a világból.

            Az ARANYI László költő, HÓZSA Éva egyetemi tanár, KOCSIS Lenke költő, doktorandusz (a bizottság elnöke), KONTRA Ferenc író és UTASI Csilla egyetemi tanár alkotta bírálóbizottság 2021. január 31-én hozta meg döntését. Az első, a második és a harmadik díj mellett három egyenértékű különdíjat osztott ki.

            A pályázat pénzdíjas: az első díj 150 eurónak, a második díj 100 eurónak, a harmadik díj 50 eurónak megfelelő dinárértéket jelent. A három különdíj pénzértéke: egyenkét 25 euró.

            A díjazottak:

  1. díj: SZILÁGYI Piros (Szeged)
  2. díj: ARATÓ Gábor (Budapest)
  3. díj: PETNEHÁZI Péter (Hajdúdorog)

Különdíjasok:

NÉMETH Anna Eliza (Dunaharaszti)

SZIGETVÁRI Nátán Dominik (Nagykőrös)

VAS Krisztina (Esztergom)

            A pályázat díjalapját BARTHA Görgy budapesti költő, BENCE Erika egyetemi tanár, a Szövet magazin alapítója és főszerkesztője és PEC Gábor frankfurti informatikus-programozó hozta létre.

            A pályázat valamennyi résztvevője ajándékkönyvet kap, ezek száma a könyvalapba való felajánlások mértékétől függ.

            A jutalomkönyvek kézbesítése folyamatban van. A Szerbiából külföldre történő postázások költségeit BARTHA György biztosította a pályázat számára.

            A könyvalapba felajánlást tettek, illetve a könyvek kézbesítését is vállalták: BALÁZS Imre József, BARTHA György, DEBRECZENY György, HARASZTI Mária, HANDÓ Péter, HÓZSA Éva, ISPÁNOVICS Csapó Julianna, KALÁSZ István, KONTRA Ferenc, KÖVES István, LENCSÉS Károly, MÁRKUS László, TÓTH Olivér, UTASI Csilla, VASAGYI Mária.

            Két németországi pályázónknak PEC Gábor biztosítja a könyvajándékot.

            Nagyon kedves felajánlás érkezett ugyanakkor egyik pályázónk részéről is: HOLCZER Dávid, aki már kézbe vehette jutalomkönyvét, viszonzásként felajánlotta saját könyvét is a díjalapba.

            Minden versenyzőnknek, munkatársunknak és támogatónknak köszönjük a részvételt!

            A bírálóbizottság elnökének, KOCSIS Lenkének értékelését a SZÖVET irodalmi, kulturális és közéleti magazin felületén olvashatják:

            www.szovetirodalom.com

            A bizottság tagjainak további értékeléseit és hozzászólásait, valamint a díjazott és a közlésre ajánlott pályamunkákat (mindegyik az!) ugyanott olvashatják.

            A pályázat korábbi elérhetőségei megszűntek.

Információt a Szövet e-mail címén

szerkesztoseg@szovetirodalom.com

illetve Facebook-oldalán kaphatnak az érdeklődők.

Szövet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021–2023 | SzövetIrodalom | Minden jog fenntartva | Newsphere by AF themes.